真钱扎金花app 876真钱棋牌游戏 真钱棋牌点卡充值 真钱扎金花125vip 真钱扎金花游戏平台x 八号真钱扎金花p 真钱牌游戏微信 真钱棋牌游戏代理 哪款炸金花是玩真钱的 烧真钱 真钱扑克王 洛阳有假钱骗真钱案吗 二人加倍麻将真钱 真钱的斗牛棋牌游戏 真钱游戏平台喜达在线
資訊

2018年12月英語六級英語考試整體評析

2018-12-20 11:52:57 來源:新東方在線

2018年12月英語六級真題及答案大匯總
題型

2018年12月六級英語考試整體評析

新東方在線

  本次六級考試依舊是沿襲四六級常考的措施類議論文,本次三個題目分別是how to balance academic study and extra curriculum activities,how to balance job responsibilities and personal interests,how to balance work and leisure,與2017年12月四級寫作如何處理親子關系,師生關系以及醫患關系同題型,再次印證了咱們在課上跟大家強調研讀近年真題的寫作題目重要性!在我們六級強化班中就問題解決型這種議論文的寫作思路,首先第一段要引出這個問題,第二段論述其重要性,以及最后一段提出相應的解決措施(或第二段提措施,第三段進行總結)。對于相當一部分同學來說,模板的運用可能不是大的問題,而是可能作文題目看不懂。Leisure/extracurricular 等詞匯若不熟悉,可能導致作文偏題。請六級的考生一定注意基礎單詞的扎實基礎。

  第一套:如何平衡工作責任和個人利益/興趣

  這個題目是今年引起大家最多討論的題目(出題人是魔鬼嗎)

  從詞匯角度上來說personal interests可以指的是個人工作之外的興趣, “activities someone enjoys outside of work”(釋義出自Investopedia), 也可以表示個人利益,例如 “Paraguay's President-elect Horacio Cartes, a wealthy businessman, has said he would "never put personal interests before the country's (永不把個人利益至于國家利益之前" (例句出自BBC)

  結合題目語境,“how to balance job responsibilities and personal interests” 與之做比較的是 job responsibilities工作職責,而不是非個人的利益,個人興趣這個含義更加符合題目要求。

  寫成個人利益的同學也不要太擔心,題目存在一詞多義的情況,理解為“個人利益”原則上來說并非離題。

  下面范文按照 個人興趣角度出發。

  The past couple of years have witnessed the growing incidents of a noteworthy social phenomenon that it is increasingly difficult to balance the working responsibilities and personal interests. It should be observed that similar happenings are so widespread that a great deal of attention is being paid to such a problem. And we can easily find a host of relevant discussions all over the newspapers, TV shows, and even the worldwide web.

  In order to tackle this severe problem which cannot be neglected in our contemporary society, a multitude of measures should be taken as soon as possible. At the top of the list, it would be beneficial if we could find a job which conforms to our interests, so that we can work happily and without feeling boring. Moreover, it is advisable that we finish our working tasks in due course, and we can have time to cultivate and develop our personal interests in this way. Finally, it must be admitted that the boundary between work and life is also a significant factor that can not be neglected.

  Given the arguments so far, some measures can be taken as soon as possible to handle the relationship between job responsibilities and personal interests. And I firmly believe that we can make it.

  第二套:如何平衡學術研究與課外活動?

  In our contemporary society, students in mounting numbers are concerned about the problem that it is becoming increasingly difficult to balance the academic study and extracurricular activities. Indeed, the past couple of years have witnessed the growing incidence of such happenings.

  From my perspective, a large number of measures can be taken as soon as possible. To begin with, it is a must for us to improve the study efficiency, so that we can enjoy the after-class activities happily. Moreover, it must be admitted that the boundary between study and activities is also a significant factor that cannot be neglected. To put it another way, it is suggested that we should do the right things during the right time.

  Taking into account what has been argued so far, it can be concluded that we can balance academic study and extracurricular activities if we take some appropriate measures. And more and more students will benefit from this phenomenon. (158 words)

  第三套:如何平衡工作和休閑?

  The previous couple of years have witnessed the prevalence of a noteworthy social phenomenon that it is becoming increasingly difficult to handle the relationship between work and leisure. It should be noted that such happenings have already been brought into public concern and we can easily find a host of relevant discussions among the mass media.

  In order to tackle this severe problem which cannot be neglected in our contemporary society, a host of measures should be taken as soon as possible. At the top of the list, it is a must for us to improve the working efficiency, so that we can enjoy our leisure time after work without working overtime. Moreover, it must be admitted that the boundary between career and life is also a significant factor that cannot be neglected. To put it another way, it is suggested that we should do the right things during the right time.

  Given what has been discussed above, everyone around us should take it seriously. More significantly, our life can be far better than ever if we can balance the work and leisure to the utmost.

[page]

  聽力:

  六級聽力考試的總體而言還是有一定難度的,長對話,短文,講座均出現了屬于科普等較為嚴肅話題的類文章,對考生詞匯量有著較高的要求,詞匯量較弱的考生可能會出現通篇抓瞎的情況,就亂了陣腳。但其實掌握解題方法,對單詞讀音熟悉,拿到基本分還是沒有問題的。

  Long conversation 1

  第一篇長對話的內容是有關于一男一女對于how to become online celebrity and what to do進行的對話。四道題都是細節題,但是通過課上講過的默讀和聽力技巧基本上可以做到精準定位。難度居中,沒有特別多的生僻詞匯。聽力中三四題容易出現混淆選項。要格外注意。

  1.What does the man ask the woman to do?

  2. What does the man dream of?

  3. What has the man been busy doing recently?

  4. What does the woman say about her photos?

  Long conversation 2

  第二篇長對話的場景是近些年考試頻率最高的對話名人智者的采訪類。相關統計數據已經在課堂上呈現過了。內容是一個叫做“physics today”的節目,邀請了一位理論物理方面的博士Malisa Philip來幫助大家理解一些復雜的物理問題,主要是有關于matter and antimatter(物質和反物質)和宇宙如何形成等問題。難度比上一篇要高一些,生僻詞匯較多,但是作答時可以使用課上說過的審題技巧在并不太確定的時候鎖定正確答案。

  5.What does the man say in physics today?

  6.What is the woman’s main research area?

  7.What is the woman interested in?

  8.What seems to be the finding of the recent study?

  Passage 1

  第一篇篇章講的是一種叫做foreign accent syndrome的疾病,以一個一直生活在美國的女人但是某天醒來卻變成英國口音的故事開頭。還陳述了這個病可能的原因和其他的例子。難度不大,有生僻詞但是可以通過聽前預讀解決。篇章首句容易出現答案的答題技巧依舊出現。還有聽到特殊人物要集中注意力容易出現疑似答案。課上都已經練習過。總體來說注意力集中,繞過生僻詞有希望全對。

  9. What happen to Michelle Myers one day?

  10. What does the passage say about foreign accent syndrome?

  11. What accent did another American woman speak with after a head injury?

  Passage 2

  第二篇篇章內容有關于游泳這項運動在女性之中大受歡迎以及發展歷程。聽力原文從頭到尾都有提到過關鍵詞swim,同上一個篇章一樣也可以通過特殊人物集中注意力的方式鎖定答案。兩篇篇章難度都不是太大。掌握好平時上課的練習,基本上問題不會太大。是本次聽力考試中的得分項。

  12. What has become so popular recently?

  13. What did Jenny Landras do recently?

  14. What do we learn about woman in the Victorian era?

  15. What did the passage say about G·E?

  Lecture 1

  第一篇講座內容是介紹一種善于撒謊的人以及制造某種機器來測謊的可行性和各方態度。文章內容難度并不是特別大,相比第二篇要簡單一些。需要注意力集中排除可能出現的干擾項。

  16. What researchers and law enforcement agencies try to do?

  17. How do many brain scientists respond to the Massachusetts’ company’s so called technological breakthrough?

  18. What does the speaker think of use a high tech test determine whether a person is telling the truth?

  Lecture 2

  第二篇講座由會議引入,探討了語言的形成發展特色。其中多細節,例如南太陽的小島,熱帶國家和某些寒帶國家語言數量的對比,人數多的地方語言種類未必多等例子。細節比較雜亂,考驗考生的耐心和審題能力。

  19. What does the speaker say about the island of M?

  20. What do we learn from the talk about the languages in the world?

  (第三篇講座文本音頻暫無資源)

[page]

  閱讀

  比起聽力和寫作,閱讀應該是六級考生的保分項了。總體來說今年的閱讀難度與去年難度相當,需要注意的是話題有了縱深性的轉化,開始接近與考研稍早年份的一些科學研究的普及性也綜合了一些時下熱點手機的影響。從試題難度來看,總體用詞,定位與理解與往年持平。此次試卷的轉變也提醒了考生要多關注科普相關知識的同時也要把握熱點話題,擴大閱讀領域,夯實基礎閱讀能力,才有可能取得好成績。

  選詞填空—第一篇:

  Just off the coast of southernCalifornia sits santa Cruz island,

  26. F dwells

  27. B chaos

  28. J mammal

  29. H fierce

  30. D declared

  31. A aggressive

  32. M remove

  33. K monitoring

  34. E dedicated

  35. G extinction

  選詞填空—第二篇

  26. A advances

  27. I otherwise

  28. F devising

  29. J predators

  30. B boundaries

  31. G elsewhere

  32. K primarily

  33. M spotted

  34. D currently

  35. E determine

  選詞填空—第三篇

  26. F grasp

  27. C evaluated

  28. A aptitude

  29. E filtering

  30.M significant

  31. K raising

  32. O typical

  33. N suffer

  34. H minimize

  35. L resist

[page]

  匹配—第一套:

  D 36. It has been found that inadequate recovery often leads to poor health and accidents.

  J 37. Mental relaxation is much needed, just as physical relaxation is.

  H 38. Adequate rest not only helps one recover, but also increases one’s work efficiently.

  A 39. The author always has a hectic time before taking a flight.

  E 40. Recovery may not take place even if one seems to havestop ped working

  K 41. It is advised that technology be used to prevent people from overworking

  I 42. Contrary to popular belief, rest does not equal recover.

  B 43. The author has come to see that this problem results from a misunderstanding of the meaning of resilience.

  G 44. People’s distorted view about resilience may have developed from their upbringing.

  K 45. People tend to think the more determined they are, the greater their success will be.

  第二套:

  HMNEB AJLGD

  36. Steinberg argued parental sharing online can be beneficial.

  37. According to an expert, when children reach school age, they can help their parents learn what can and cannot be down.

  38. One mother refrained from posting her son’s photos online when she considered the matter from her sons perspective.

  39. According to a study, more children tan parents think there should be rules on parents shanng.

  40. Katlyn Burbidge had never realized she had to ask her son’s approval to put his photos online.

  41. A mother decided not to post her son’s photo online when he asked her not to.

  42. A woman pediatrician tries to help other parents by sharing her own parenting experience.

  43. There are people who decide simply not to share their children’s photos online.

  44. Parents and physicians should realize sharing information online about children may involve risks.

  45. Parents who share their parentingexperiences may find themselves intruding into the children’s privacy.

  第三套

  KIEMG OCLFD

  36. Merian was the first scientist to study a type of American ant.

  37. The European audience was more interested in Merian’s drawings than her gender.

  38. Merian’s masterpiece came under attack a century after its publication.

  39. Merian’s mistakes in her drawings may be attributed to her shortened stay in South America.

  40. Merina often sat up the whole night through to observe and draw insects.

  41. Merian acknowledged the help she got from natives of South America.

  42. Merian contributed greatly to people’s better understanding of medicine and science.

  43. Merian occasionally made mistakes inhere drawings of insects and birds.

  44. Now, Merian’s role as female forerunner in sciences has been re-established.

  45. Merina made a long voyage to South America to study jungle insects over three centuries ago.

[page]

  仔細閱讀第一篇

  第一篇:機器人在農業中的應用及影響

  46.What may famers be able to do with robots appearing on the farming scene?

  答案:B—enjoy more leisure hours

  47.What will ‘farmrobots‘ be expected to do?

  答案:A—Take up many of the farmer’s routines.

  48.What can robots do when equipped with high-tech sensors and complex learning algorithms?

  答案:B—Help farmers simplify their farming tasks and managements.

  49.Why are farmers pressing for robotic farming?

  答案:D—Labor shortage is worsening.

  50. What dose the author thin future farms will be like?

  答案:A—More and more automated.

  第二篇: 科學家和民眾之間的溝通以及對于科普的影響

  51.What does the example of climate change serve to show?

  答案:D—Common folks’ scientific knowledge can sway police making.

  52.What should non-scientists do to ensure their quality of life?

  答案:B—Acquire a basic understanding of medical science.

  53. Why is it important for scientists to build a good relation with the media?

  答案:A—It helps them to effectively popularize new scientific information.

  54.What does the author say is the problem with science journalism?

  答案:C—It may give inaccurate or distorted information to the public.

  55. What should scientists do to impart their latest findings to the public more effectively?

  答案:D—Improve their communication skills.

  六級仔細閱讀第二套

  第一篇:孩子幼年的注意力問題來自于自身未來發展的影響

  46.What is the focus of the new study from Duke University?

  答案:B—The predictors of children’s academic success.

  47.How did the researchers ensure that their founding are valid?

  答案:A—By attaching equal importance to all possible variables examined.

  48.What do we learn from the findings of Duke study?

  答案:B—There are more children with attention difficulties than previously thought.

  49.What does the Duke study find about children better accepted by peers?

  答案:A—They do better academically.

  50. What can we conclude from the Duke study?

  答案:C—Social skills are playing a key role in children’s development.

  第二篇:智能手機對于心理學研究的影響

  51. What does the author say about the negative import of smartphones?

  答案:C—It is not so obvious but has caused some concern.

  52.What is considered a less obvious advantage of smartphone technology?

  答案:D—It greatly improves research on human behavior.

  53.What characterize traditional psychological research?

  答案:B—It relies on lab observations and participants’ reports.

  54.How will future psychological studies benefit individuals?

  答案:A—By helping them pin down their unusual behaviors.

  55.What do we learn about current psychological studies?

  答案:B—They are increasingly focused on real-life situations.

[page]

  翻譯

  (另外兩套題翻譯原文暫缺)

  中國越來越重視公共圖書館,并鼓勵人們充分加以利用。新近公布的統計數字表明,中國的公共圖書館數量在逐年增長。許多圖書館通過翻新和擴建,為讀者創造了更為安靜、舒適的環境。大型公共圖書館不僅提供種類繁多的參考資料,而且定期舉辦講座、展覽等活動。近年來,也出現了許多數字圖書館,從而節省了存放圖書所需的空間。一些圖書館還推出了自助服務系統,使讀者借書還書更加方便,進一步滿足了讀者的需求。

  China is paying growing attention to public libraries and is encouraging people to make full use of them. The newly published statistics show that the number of public libraries in China is on the rise year by year. By means of renovation and expansion, many libraries have created a quieter and more comfortable environment for readers. Large public libraries not only provide a wide range of reference materials,but also hold regular activities such as lectures, exhibitions and so on. In recent years, there appear numerous digital libraries, which help to save the space needed to store books. Some libraries have also rolled out self-service systems, making it more convenient for readers to borrow and return books, further meeting the needs of the readers.

更多內容請查看【2018年12月英語六級真題答案解析】專題

2018年12月英語六級真題答案解析專題

>>六級答案這里最全

最新文章

相關文章

四級實用 ? 工具

四六級交流?下載

四級課程排行榜本周本月

四級公開課更多>>

全國大學英語四六級考試聽力重大調整解析 w 22分01秒
1 全國大學英語四六級考試聽力重大調整解析
視頻:新東方在線2015年12月四級考試綜合點評 w 24分04秒
2 視頻:新東方在線2015年12月四級考試綜合點評
視頻:新東方在線帥健翔2015年12月四級閱讀真題解析 w 25分11秒
3 視頻:新東方在線帥健翔2015年12月四級閱讀真題解析
視頻:2015年12月英語四級寫作真題解析 w 22分14秒
4 視頻:2015年12月英語四級寫作真題解析
2015年12月大學英語四級考試模考卷二 w 28分39秒
5 2015年12月大學英語四級考試模考卷二

推薦閱讀

电子游艺真人真钱网站
真钱扎金花app 876真钱棋牌游戏 真钱棋牌点卡充值 真钱扎金花125vip 真钱扎金花游戏平台x 八号真钱扎金花p 真钱牌游戏微信 真钱棋牌游戏代理 哪款炸金花是玩真钱的 烧真钱 真钱扑克王 洛阳有假钱骗真钱案吗 二人加倍麻将真钱 真钱的斗牛棋牌游戏 真钱游戏平台喜达在线
快乐时时彩五分钟一期 重庆时时彩官方手机版 重庆时时彩5星玛走势图 北京时时正规吗 分分彩计划软件苹果 山西麻将机安装遥控器 3d和值最准方法10中10 七乐彩近100期历史开奖号 关键词 老重庆时时官方走势图 北京pk结果的广播 彩票一宝贝专家预测 北京賽车开奖历史结果 老时时360综合走势图 北方推倒胡打漂什么意思 江西时时中2000万